Cc01 » Specials » Valencia
Artikelen voor iedereen

Provincie Valencia

De provincie Valencia is een van de meest intressante provincies van Spanje. Er is de stad met zijn vele bezienswaardigheden, maar ook het gebied eromheen is de moeite waard om te bezoeken.

De streek

Valencia ligt aan de Spaanse oostkust in de gelijknamige provincie aan de monding van de Rio Turia. Het is een rijk tuinbouwgebied (de Huerta) met plantages van sinasappelen, citroen, olijvenen granaatappels. Er staan ook moerbeibomen voor de zijderuspsenteelt. De oude romeinen noemden deze streek Valentia (de sterke). Toen de moren aan de macht kwamen, brachten ze de cultuurgewassen waaonder rijst mee. Wat zeker een bezoek waard is Albufera, de baai ten zuiden van Valencia is in 1986 tot landschapspark verklaard. Een 1200 meter brede zandstrook scheidt een meer van de open zee, hier leven veel watervogels.

De stad

Valencia is " een eerste klas rijtuig voor reizigers uit de derde klas." Dit is een Spaans gezegde over de stad, dat de minachting weer geeft van de Castilianen en Catalanen. De Valencianen gaan er niet onder gebukt, zij zijn trots op hun "volkse" levenskunst. Valencia is op twee na de grootse stad van Spanje met bijna 800.00 inwoners. De laatste jaren is de stad een populaire touristische trekpleister geworden niet in de laatst plaats door de vele feesten die er worden gehouden. De stad heeft veel kunstgalerieen en musea. Valencia is ook de bakermat van het porselein merk LLadro, dat heeft even buiten de stad ateliers en werkplaatsen waar het wereldberoemde Lladro porselein wordt gemaakt.

De taal

In het achterland van de provincie is de taal Castiliaans, maar aan de kust Valenciano, dit lijkt op Castalaans.

De stad Valencia

Valencia heeft 86 musea en veel kunstgalerieën. De Spaanse stad is ook beroemd om zijn torens en de prachtige kathedraal.
Lladro porselein

Lladro porselein

Lladro, het mooie Spaanse porselein is afkomstig uit de Spaanse stad Valencia waar ook het gelijknamige museum staat.
Gepubliceerd door Cc01 op 18-05-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!